sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Een gaming pc uitzoeken: hier moet je op letten

gaming pc

De pc van een gamer moet een hoop aankunnen. Moderne games vragen veel van het vermogen van je computer en hoe goed een game eruit ziet hangt allemaal samen met je videokaart. Ga jij een gaming pc uitkiezen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten bij je aankoop? Deze tips helpen je verder.

Wat voor gebruiker ben je?

gaming pc

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over wat voor gamer jij bent. Natuurlijk draaien de nieuwste games beter op pc’s met de beste onderdelen, maar heb jij dat wel nodig? Een gaming pc met full HD die goed is maar niet het beste van het beste, kan al genoeg zijn voor het soort gamer dat jij bent. Speel je graag wat oudere spellen dan is dat ruim voldoende. 

Ben jij echter het soort persoon dat een game speelt op de dag dat het uitkomt en er misschien ook nog streams over maakt dan zit je zeker een segment hoger en moet je kijken naar pc’s met gaming in WQHD. Dat maakt jouw ervaring een stuk waardevoller. 

gaming pc

Wat is je budget? 

Logisch, je budget maakt uit voor een aankoop. Je hebt ongetwijfeld een bedrag in je hoofd waar je niet boven wil zitten. Bedenk wat je wil hebben voor dat geld, en ga dan op onderzoek uit. Veel hardcore gamers zijn ervan overtuigd dat ze een pc zelf moeten samenstellen maar er zijn tegenwoordig ook bedrijven gespecialiseerd in gaming pc’s die zorgen dat jouw pc de beste componenten heeft voor de laagst mogelijke prijs.