sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Is het normaal om zo veel aan jezelf te veranderen?

Je ziet en hoort het steeds vaker: Mensen die langs de plastische chirurg gaan om iets aan het uiterlijk te veranderen. Ondertussen is het heel toegankelijk en kan je via het internet bij wijze van spreken zo een mooie neus bestellen. Ook op TV is veel te zien dat mensen veel veranderen aan zichzelf; zoals Temptation Island ster Rosanna. De connecties van Rosanna hebben er namelijk ook voor gezorgd dat ze bijna helemaal onherkenbaar veranderd is sinds haar laatste optreden op Temptation Island. Maar is het wel goed om zo veel aan jezelf aan te passen? Zijn er geen gevaren aan plastische chirurgie?

Denk er goed over na

Voor je aan een behandeling begint bij een plastische chirurg zal je altijd eerst een gesprek hebben met jouw arts. Hierin bespreken jullie precies wat je wilt maar natuurlijk ook of je het echt wilt. De arts zal jou dan waarschijnlijk ook aanraden om na het gesprek nog even de tijd te nemen om goed over je beslissing na te denken. Ook is het natuurlijk erg belangrijk om samen met jouw chirurg te bespreken of het schoonheidsideaal wat jij voor je hebt wel helemaal haalbaar of reëel is.

Bij welke chirurg kan jij het beste terecht

Niet alle klinieken zijn even betrouwbaar, dit komt omdat er in tegenstelling tot medische klinieken bij plastische chirurgie wel een commercieel belang is. Hoe meer klanten de chirurgen binnenhalen, hoe meer zij zullen verdienen. Doe daarom goed onderzoek naar de kliniek waar jij behandeld gaat worden. Wij raden je aan te zoeken naar een ZKN keurmerk. Dan is jouw kliniek namelijk aangesloten bij een onafhankelijk certificatie instituut. ZKN zorgt er namelijk voor dat de klinieken met hun keurmerk voldoen aan erg strenge eisen, zo weet jij als klant dat jij hier zonder zorgen terecht kan.

Ook mannen zien er graag goed uit

Hoewel plastische chirurgie vooral bij vrouwen erg populair is, kan het voor mannen ook heel interessant zijn. Het was vroeger een beetje een taboe voor mannen om cosmetische behandelingen te ondergaan maar hier zijn we ondertussen wel een beetje van af. Mannen willen er namelijk ook gewoon goed uitzien: een strak gezicht, het haar millimeteren en een mooi gespierd lijf zijn toch wel een beetje de beauty standaard voor de man. De meest populaire behandelingen onder mannen zijn dan ook bijvoorbeeld een liposuctie, een rimpelbehandeling of een ooglidcorrectie. 

Het is jouw eigen lichaam

Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal jouw eigen beslissing; Als jij dingen wilt aanpassen die je niet mooi vind aan jezelf waarom zou je dit dan niet doen? Voor zowel vrouwen als mannen is de taboe van de ingrepen wel een beetje verleden tijd; in de Verenigde Staten is het zelfs een beetje een trend geworden voor mannen om er jeugdiger uit te zien door middel van een cosmetische ingreep. Laat je daarom neit langer tegenhouden door jouw eigen onzekerheden en maak je eigen beslissingen. Jij bent en blijft natuurlijk de baas over je eigen lijf!