sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Het belang van natuurlijke gezichtsverzorging

natuurlijke gezichtsverzorging 11

We worden er in deze tijden mee doodgegooid: Alles moet duurzaam en natuurlijk zijn. Het lijkt soms verleidelijk om daar niet te lang bij stil te staan, want het kan soms best ingewikkeld zijn. Toch is natuurlijke gezichtsverzorging te belangrijk om je ogen voor te sluiten. Het gaat immers wel om producten die je op je gezicht smeert, een onderdeel van je lichaam dat niet alleen heel belangrijk is voor wie jij bent en hoe anderen je zien, maar ook nog eens dag in, dag uit blootgesteld wordt aan een heel scala aan invloeden. Denk aan zonlicht, maar ook juist aan kou, wind en regen. Ook gebruiken we vaak cosmetica die een aanslag kan zijn op de huid. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging.

Wat is er belangrijk bij natuurlijke gezichtsverzorging?

Om dit een beetje uit te balanceren is het goed om te kiezen voor natuurlijke gezichtsverzorging. Dit geeft je huid de kans om te herstellen en om gezond te blijven. Natuurlijke gezichtsverzorging draagt daarnaast een steentje bij aan een goede en gezonde leefomgeving voor mens, dier en natuur. Goede huidverzorgingsproducten zijn afgestemd op de pH waarde van de huid, zodat de natuurlijke balans van de huid kan herstellen of niet aangetast wordt. Een gezonde huid heeft namelijk van nature juist een zuur laagje om je huid te beschermen, maar veel cosmetica breken dit laagje af en dit kan een hele negatieve invloed op de huid hebben. De mogelijke gevolgen zijn een droge of geïrriteerde huid, en zelfs vroegtijdige veroudering. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging.

Waar moet je nog meer aan denken?

Naast goede, natuurlijke huidverzorging kan je je huid ook van binnenuit een handje helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan goede, gezonde voeding. Als je lichaam gezond is, dan straalt je huid dat ook uit. Daarnaast zijn factoren zoals voldoende, goede slaap ook erg belangrijk. Denk verder ook aan voldoende bewegen, je hoeft heus niet elke dag naar de sportschool maar elke dag genoeg bewegen en een goede conditie helpen je lichaam én je huid gezond te houden.