sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Goede verzorging droge huid gevonden

kneipp-logo

csm_kneipp-mandelblueten-hautzart_baden_34c972585dRonde deze tijd van het jaar is verzorging droge huid een belangrijk punt. De huid wordt door het koude weer een stuk droger en kan daardoor gaan schilferen. Het schilferen ziet er niet zo fris uit en daar komt nog bij dat de huid een stuk gevoeliger kan worden. Sommige huiden produceren minder voedingstoffen om de huid mee te voeden en dat kan dan resulteren in een droge en schilferende huid.

Verzorging

Voor deze koudere maanden is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de verzorging droge huid. Deze verzorging bestaat niet altijd uit alleen cremes, maar deze kan ook bestaan uit speciale badoliën die de huid voeden tijdens het nemen van een bad. De huid is namelijk het meest kwetsbaar als u uit de douche of het bad komt. Door het warme water worden de oliën vloeibaar en deze worden dan door het water afgevoerd.

csm_kneipp-produktserien_mandelblueten-hautzart_2aecb03fc0Het is daarom verstandig om na het douchen of het nemen van een bad een goede creme te gebruiken voor het hele lichaam. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid gevoed blijft en niet gelijk uitdroogt. De huid is na het douchen ook het beste in te smeren doordat de poriën open staan, hierdoor wordt de creme of olie beter opgenomen door de huid.

Mijn eigen ervaring is dat de producten van Kneipp dit allemaal ontzettend goed doen. Eigenlijk gebruik ik de hele lijn van Kneipp voor zowel het douchen als het insmeren. Iedere keer bevalt dit merk en zijn geuren mij heel erg goed!