sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Dagje uit naar een mooie Nederlandse stad? Vind hier tips!

mooiste steden nederland

Wat zijn nu de mooiste steden van Nederland? Welnu, als je de vier grootste steden van het land analyseert, dan heb je ze misschien al te pakken. Hoe dan ook vormen deze vier steden een unieke en elkaar aanvullende mix.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is misschien ook wel meteen ’s lands mooiste stad. Er is hier zo veel te doen, dat het eigenlijk te veel is hier op te noemen. Je hebt hier het beroemde Anne Frank Huis, maar ook het Verzetsmuseum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum moet je eigenlijk ooit eens gezien hebben. Verder is bijna elke straat in de grachtengordel wel de moeite waard om lopend of varend te ontdekken. 

Maastricht

Rotterdam

Rotterdam is qua inwoneraantal na Amsterdam de grootste stad van Nederland. Qua sfeer en uitstraling is deze stad echter totaal anders. Rotterdam staat bekend om hypermoderne architectuur en zelfs een heuse, futuristisch aandoende skyline. Verder heeft Rotterdam een grote internationale Markthal, veel museums, de bekende Euromast, de Erasmusburg en de kubuswoningen die tot de verbeelding spreken. Een authentiek stukje Rotterdam vind je nog terug in de wijk Delfshaven.

Den Haag

Weer een stad met een andere uitstraling: Den Haag, de hoofdstad van Zuid-Holland. Dit is de stad waar de nationale regering kwartier houdt en wel op het Binnenhof. Dit is misschien wel meteen hét hoogtepunt van deze stad. Een knus plein met verfijnde architectuur. Het Torentje is daarbij ook een mooie bezienswaardigheid. Den Haag is verder een stad met een fijne atmosfeer, iets dat je ook in de aangrenzende kustplaats Scheveningen merkt.

Groningen

Utrecht

Utrecht is een stad waarvan het centrum sterk doet denken aan Amsterdam. Wel een stukje kleiner en een tikkeltje rustiger natuurlijk. De extreem fotogenieke Oudegracht is waarschijnlijk het hoogtepunt. Maar eigenlijk is het oude stadscentrum met alle smalle straatjes en kleine pleintjes één groot hoogtepunt.