sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is Google Shopping?

google-shopping-2

Online shoppen wordt steeds populairder. Daarom maken veel mensen tegenwoordig gebruik van hun laptop of telefoon wanneer zij iets willen bestellen. Als jij tot één van deze mensen behoort, ben je vast wel bekend met het begrip ‘Google Shopping’. Google Shopping is een platform dat wordt gebruikt om producten te promoten en uiteindelijk te verkopen. Wanneer je klaar bent met online shoppen heb je je vast wel eens afgevraagd hoe het komt dat er telkens advertenties in beeld verschijnen van de producten die je toevallig net hebt opgezocht. Dit komt dus doordat Google Ads specialisten ervoor wil zorgen dat de producten die jij hebt opgezocht in je gedachten blijven hangen. Op die manier ben jij waarschijnlijk sneller geneigd het product opnieuw te bekijken of misschien zelfs wel te kopen.

 

Waar let ik op bij online shoppen?

Online shoppen kan erg leuk zijn, maar er kunnen ook nadelen aan verbonden zitten. Daarom is het handig om goed op te letten voordat je je producten online bestelt. Nu zul je je waarschijnlijk afvragen op welke dingen je dan het beste kunt letten. Het eerste waar je op moet letten is dat je na je online bestelling een bestelbevestiging ontvangt in je mail. Een bestelbevestiging zorgt ervoor dat je je bestelling op een later moment altijd kunt in kunt zien. Wanneer je iets bestelt op een website als Marktplaats is het belangrijk dat je goed oplet wanneer je een aankoop wil doen. Het komt met regelmaat voor dat mensen via dit soort websites worden opgelicht door andere gebruikers. Denk dus goed na voordat je bestelt op het internet.

 

Wat zijn de voordelen van online shoppen?

Naast het feit dat je goed moet opletten bij het bestellen van je online producten, is online shoppen natuurlijk ook erg leuk. Zo kun je bijvoorbeeld 24/7 bezig zijn met online shoppen, terwijl de winkels in de winkelstraat vaak al sluiten om 18:00 uur. Daarnaast heb je bij het online shoppen ook geen last van reistijd en het zoeken van een (vaak dure) parkeerplek voor je auto. Verder is het fijn dat er online vaak veel meer aanbod is en dat dit aanbod vaak veel beter te vergelijken is. Je kan bijvoorbeeld filteren op prijs. Zo kun je zien welk product het goedkoopst en welk product het duurst is. Ook nog eens voordelig voor je portemonnee dus!