sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Waarom een VOG?

VOG

Je vraagt je vast af waarom je een Verklaring Omtrent het Gedrag aan moet vragen als je bij de bank wilt werken. Voor een aantal beroepen is deze verklaring verplicht, het is met de verklaring de bedoeling dat een bedrijf er alles aan doet om medewerkers in dienst te hebben die integer zijn. De wet heeft vastgelegd voor welke beroepen je een vog online aanvraag moet doen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website vog-aanvraag.info voor de nodige informatie, ook kun je daar direct een aanvraag doen voor een verklaring indien je die nodig hebt.

Wordt er lang teruggekeken?

Voor iedere functie waarbij een VOG nodig is wordt er een bepaalde tijd teruggekeken door de dienst Justis. Heb je in deze tijd geen strafbare feiten gepleegd dan kun je er vanuit gaan dat je de verklaring gewoon krijgt. Heb je wel een feit gepleegd dan kan het zijn dat er langer wordt teruggekeken, een zedendelict zal altijd boven komen drijven bij een vog online aanvraag. De tijd van terugkijken is hierbij ook onbeperkt, standaard is die tijd vier jaar en voor jongeren tot 23 jaar twee jaar.

VOG

Je hebt strafbaar feit gepleegd

Bij de vog online aanvraag weet je eigenlijk al dat er iets ontdekt gaat worden, met vrienden heb je een race gehouden op de snelweg en 94 kilometer te hard gereden. Deze actie heeft ervoor gezorgd dat je nu een strafblad hebt, betekent dit dat je nooit meer een VOG krijgt? Nee is het antwoord daar kunnen we kort over zijn, het strafbare feit wat je hebt gepleegd hoeft er niet voor te betekenen dat dit iedere functie in de weg zal staan. Het is daarom altijd nuttig om toch een vog aan te vragen ondanks je een strafblad hebt.