sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Voordelig een hond verzekeren

Stel, je koopt een hond. Die wil je dan natuurlijk het allerbeste geven, want hij is per slot van rekening je nieuwe allerbeste maatje. En je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar het zou natuurlijk kunnen voorkomen dat je hond een ongelukje krijgt of iets gaat mankeren. En hij moet natuurlijk ook met regelmaat gevaccineerd worden. Daarvoor ga je uiteraard naar de dierenarts, maar die hanteert ook behoorlijke tarieven. Omdat je je hond toch het beste wilt geven dat er is en hem of haar alle kansen gunt, is het een goed idee om een verzekering voor het beestje af te sluiten.

Aanbod van hondenverzekeringen
Als je op internet kijkt, zul je zien dat veel verzekeringsmaatschappijen ook verzekeringen voor huisdieren aanbieden. Dus ook voor je trouwe viervoeter. De vraag naar dit soort verzekeringen wordt ook steeds groter en steeds meer mensen besluiten deze dan ook af te sluiten voor hun hond.

Vergelijk de verschillende verzekeringen
Als je ook overweegt om een verzekering af te sluiten, kun je het beste eerst op internet kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die dit soort verzekeringen aanbieden, maar de prijzen lopen ook uiteen en daarmee ook de dekking die zij bieden.  Wil je voordelig je hond verzekeren? Dan zijn daar voldoende opties voor waaruit je een keuze kunt maken. Je kunt kiezen voor een voordelige basisverzekering met eventueel een aantal aanvullingen, indien je dat nodig vindt. Bij aanvullingen kun je bijvoorbeeld denken aan vergoedingen voor vaccinaties of reisverzekeringen zodat je viervoeter ook tijdens de vakantie verzekerd is of kosten voor een crematie. Het werkt op dezelfde manier als bij je eigen verzekering. Je kunt het beste kiezen voor de verzekering die jou het meeste aanspreekt en waarbij wordt vergoed wat jij allemaal belangrijk vindt om je hond voor te verzekeren.

Bereken zelf de premie
Er zijn ook mogelijkheden om van tevoren te berekenen wat een hondenverzekering je gaat kosten. Dan kom je ook niet voor verrassingen te staan en dan weet je waar je aan toe bent. Er bestaan ook mogelijkheden om een dusdanige verzekering tussen de verschillende aanbieders te vergelijken. Je vult daarbij eerst in wat voor hond je hebt (als het een rashond is, vink je de juiste aan), de leeftijd van het dier en het geslacht. Vervolgens geef je aan wat je wensen zijn wat betreft de inhoud van het pakket en wat je als eigen risico wilt aanhouden. Je kunt ook nog voor een bepaalde verzekeraar kiezen. Als dit allemaal ingevuld is, komen er de beste opties voor jou uitrollen en kun jij de beste verzekering uitkiezen. Dat kan dus ook een voordelig exemplaar zijn. Dat ligt dus hoofdzakelijk aan wat jij wilt, maar zeker ook aan de hond zelf. Een jongere hond kun je in de regel voordeliger verzekeren dan een wat oudere en als je bijvoorbeeld je eigen risico omhoog laat brengen, dan betaal je minder premie per maand. Voorwaarde voor het laten verzekeren van je hond is wel dat deze onder behandeling van een dierenarts is en dat het beestje geen ernstige mankementen vertoont op het moment dat je deze wilt gaan verzekeren. De verzekering voor mensen werkt immers ook op deze basis.