sharon vinkers

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Op welke manier heb je de laagste tarieven?

hypotheekrente tarieven

Heb je de rente voor een korte periode vastgezet profiteer je over het algemeen van een lage rente. Nadeel is wel dat je snel te maken hebt met een nieuwe periode, geen zekerheid over de resterende periode over de hoogte van de rente. Je kunt ook hypotheekrente tarieven met elkaar vergelijken, en gaan voor een wat langere periode van zekerheid. Over het algemeen is het percentage dan wat hoger, maar hiervan kun je wel langer profiteren dan een lagere rente.

hypotheekrente tarieven

Ga voor zekerheid in je maandlasten

Het is niet de bedoeling dat je van de ene op de andere maand ineens veel meer gaat betalen voor je hypotheek. Wil je er zeker van zijn dat je voor langere tijd hetzelfde betaald dan is goed om hypotheekrente tarieven te vergelijken. Op rente.nl kun je van alle aanbieders en kredietverstrekkers de verschillen zien, kies voor het gunstigste tarief in jouw situatie. Ga voor de lange termijn, zekerheid en zet je rente vast zodat je zeker weet dat je de maandlasten kunt blijven betalen.

hypotheekrente tarieven

Kan je tegen onzekerheid?

Ben je niet van het hypotheekrente tarieven vergelijken en durf je het aan om een hypotheek af te sluiten met variabele tarieven? Voordeel is dat je geheel flexibel bent, nadeel is dat je niet weet waar je aan toe bent. Het kan voorkomen dat je uit het niets ineens veel meer per maand gaat betalen. Je moet dus financieel sterk staan om dit op te vangen, heb je eind van de maand niet veel over is dit zeker geen aanrader.